Home › Nieuws
 

Nieuws

Clubnieuws Algemeen: NOC*NSF houdt vast aan afgesproken OS limiet voor Miranda Boonstra
   (17-04-2012, door: Jan-Peter Ploemen)

Het is heel zuur, maar Miranda Boonstra is na een overleg van de Atletiekunie met sportkoepel NOC*NSF, door de Atletiekunie niet voorgedragen voor de marathon op de Olympische Spelen in Londen. Zie ook NOS.nl
Meer informatie ook in Atletiekweek.nl

Verslag (C) de Gelderlander (18-4-2012):

Boonstra, Butter en Raymaekers kunnen Spelen definitief vergeten

door Marco Knippen ARNHEM – De hoop is vervlogen. De marathonlopers die zondag in Rotterdam en maandag in Boston net de limiet voor de Olympische Spelen misten, kunnen niet op begrip rekenen van sportkoepel NOCNSF. Maurits Hendriks, chef de mission, heeft de deur naar Londen in het slot gegooid voor Miranda Boonstra, Michel Butter en Koen Raymaekers.
Dat is met name voor Boonstra uit Molenhoek een hard gelag. Zij miste in Rotterdam de limiet op de klassieke afstand over 42,195 kilometer slechst op acht seconden. Een onwaarschijnlijk kleine marge, maar de eisen van NOCNSF zijn keihard. Boonstra en Raymaekers liepen beiden een persoonlijk record: 2.27,32 om 2.10,35 uur. De limiet voor de Spelen lag echter op 2.27,24 en 2.10,00.
Technisch directeur Peter Verlooy van de Atletiekunie voerde gisterochtend op het Arnhemse Papendal een uitgebreid gesprek met chef de mission Maurits Hendriks. Verlooy wilde het draagvlak voor een voordracht polsen, in de hoop op een eventuele ontsnappingsclausule voor de drie atleten.
Hendriks herhaalde wat hij eerder al had verkondigd: limieten zijn niet vloeibaar. „We doen niet aan bespreekgevallen, kreeg ik te horen”, zegt Verlooy. „Voor niemand zou een uitzondering worden gemaakt. Een duidelijke boodschap.” Verlooy beseft dat de afwijzing een domper is voor de drie afgewezenen. „ Aan de andere kant: de criteria waren helder en transparant. De atleten kenden de eisen waaraan ze dienden te voldoen. Ze wisten dus dat ze nergens op hoefden te rekenen.”
Neemt niet weg dat Verlooy de optredens van Boonstra, Raymakers en Butter roemt. „ Ze hebben zich geprofileerd. Al kopen ze daar nu niks voor.”

JP


Reacties

Frans de Waal | 18-04-2012 09:39:46
Miranda,
Dat is balen. Zo'n geweldige prestatie neerzetten onder moeilijke omstandigheden en dan niet mogen. De regels zijn duidelijk, maar het voelt onrechtvaardig.
Atleten die achter je finishen mogen van hun land wel.

Edith Jansen | 18-04-2012 08:52:50
Miranda,
Gefeliciteerd met je unieke prestatie en balen van de starre regels, dat zerls je prestatie in Rotterdam (onder lastige omstandigheden) voor de origanisatie onvoldoende is. Ik dacht dat bij de olympische spelen meedoen/afvaardigen belangrijker was dan winnen. Jammer dat niet minimaal de beste man + vrouw per onderdeel mee mag doen aangevuld met degenen die (als van toepassing) de limieten gehaald hebben als er grote medaillekansen zijn. Zou ik wel logischer vinden in ieder geval.
gr Edith

Carry | 17-04-2012 22:19:37
Aan de andere kant, weet iedere sporter, Miranda als eerste, sport is keihard.
Net niet raak is ook helemaal mis...

Carry | 17-04-2012 22:16:23
Quote uit dat artikel "Wie niet kan leven met de uitgangspunten in de Nederlandse topsport, kan maar beter elders een ander paspoort gaan aanvragen". Ideetje?

Ook al gelezen: meet parcours nog eens secuur na: 35m op die 42.195m kom op dat moet lukken!

Reageer

*: Moet ingevuld worden

*
*
RadEditor - HTML WYSIWYG Editor. MS Word-like content editing experience thanks to a rich set of formatting tools, dropdowns, dialogs, system modules and built-in spell-check.
RadEditor's components - toolbar, content area, modes and modules
   
Toolbar's wrapper  
Content area wrapper
RadEditor's bottom area: Design, Html and Preview modes, Statistics module and resize handle.
It contains RadEditor's Modes/views (HTML, Design and Preview), Statistics and Resizer
Editor Mode buttonsStatistics moduleEditor resizer
 
 
RadEditor's Modules - special tools used to provide extra information such as Tag Inspector, Real Time HTML Viewer, Tag Properties and other.
   
*



Nijmegen Atletiek Verenigingsnummer V0018426 © 2016
Contact / Sitemap
Compatible met Firefox 18.0.2+ en Internet Explorer 9+ beste weergave in 1280x1024