Home › Nieuws
 

Nieuws

Sportprestaties Wedstrijd: Dames Masters Nijmegen 7e van Nederland
   (11-09-2017, door: Carry Megens)

De dames masters ploeg van Nijmegen Atletiek laat al vele jaren zien de Nederlandse finale waardig te zijn. Dat lukt lang niet iedere ploeg bij de wedstrijdsectie, dus een feit om trots op te zijn!

Afgelopen zondag 10 september werd de masters competitiefinale (heren en dames) gestreden op onze eigen atletiekbaan. Het regenachtige weer van de afgelopen dagen hield zich koest: het was, op een dwarrelende wind en wat frisjes na, een prachtige sportieve dag.

De dames ploeg wist dat het wedstrijdschema vandaag hun iets minder op het lijf geschreven was: kortere loopafstanden en kogel/discus als werpen. Onze dames hebben liever de wat langere loopnummers op de rol en ook speer als werponderdeel. Desalniettemin was de ploeg vol overtuiging aangetreden om hun 7e plaats te verdedigen en, wie weet, misschien zelfs nog een paar plaatsjes te stijgen.

Marlou Klaver wist ondanks opspelende achillespezen en een zwikkende enkel prima prestaties neer te zetten op de 100m (15.14s) en ver (4m16). Ans Tordoir liep maar liefst 7 seconden van haar PR op de 1500m af en kwam op ver helaas niet goed uit op de balk (er was ook een flink wisselende wind), waardoor er slechts 3m42 als resultaat werd genoteerd. Ploegleidster Simone van Langen legde een degelijke discusworp op 20m86 en kwam bij kogelstoten tot 8m21. Hoogspringen liet ze schieten omdat Monica Elsinga al een nieuw PR met 1m25 had gesprongen, dus die punten waren al mooi binnen. Op de 400m liep Anja van Eldik heel fraai, maar kwam op het laatste rechte einde toch de verzuring tegen, 1.08,48 als resultaat. Op de 200m trok Anja goed en netjes door en liet 31.55s noteren. "Good old" Trees Rutten liep haar 1500m heel keurig en liet 6:30,20 opschrijven. Zij wordt over een paar dagen 70 jaar dus veel respect voor deze taaie volhoudster! Op discus en kogel werden de punten gescoord door Anja Klunder-Schönberger die met 21,68m op discus en een nieuwe PR met 8,41m op kogel tevreden kon zijn. Op de 4x100m werd het stokje keurig over de eindstreep gebracht door Anja v E, Ans, Marlou en Monica. Na optellen van alle, in punten omgezette, prestaties, bleken de dames op de 7e plaats geëindigd te zijn. 

 

Alle prestaties nakijken kan op de website van atletiek.nu

Van fotograaf Robin Hagemans deze foto impressies (team NA) en foto impressies (alle deelnemers)

Op facebook staan de foto's van Youri van der Linden.

 

Masters finaleploeg dames 2017, op de foto ontbreekt Ans.
Van links naar rechts voorste rij: Monica en Trees,
tweede rij: Ralph (trainer estafette/sprint), Alexandra (blessure, jurylid), Simone, Marlou, Anja v E, Anja K, Carry (trainer masters en springen)

De dames danken de trainers Ralph Sloos en Carry Megens, het voltallige WOC voor de organisatie van de wedstrijd, hun supporters en jurylid Anke Lamboo. Na afloop was er een gezellige en lekkere BBQ georganiseerd. Met dank aan facilitair (Ella Scholten en ook voorzitter Loek Janssen die bijsprong waar nodig).

 Nijmegen Atletiek Verenigingsnummer V0018426 © 2018
Contact / Sitemap
Compatible met Firefox 18.0.2+ en Internet Explorer 9+ beste weergave in 1280x1024

Ogenblik a.u.b. ...