Home › Nieuws
 

Nieuws

Clubnieuws Algemeen: NOC*NSF houdt vast aan afgesproken OS limiet voor Miranda Boonstra
   (17-04-2012, door: Jan-Peter Ploemen)

Het is heel zuur, maar Miranda Boonstra is na een overleg van de Atletiekunie met sportkoepel NOC*NSF, door de Atletiekunie niet voorgedragen voor de marathon op de Olympische Spelen in Londen. Zie ook NOS.nl
Meer informatie ook in Atletiekweek.nl

Verslag (C) de Gelderlander (18-4-2012):

Boonstra, Butter en Raymaekers kunnen Spelen definitief vergeten

door Marco Knippen ARNHEM – De hoop is vervlogen. De marathonlopers die zondag in Rotterdam en maandag in Boston net de limiet voor de Olympische Spelen misten, kunnen niet op begrip rekenen van sportkoepel NOCNSF. Maurits Hendriks, chef de mission, heeft de deur naar Londen in het slot gegooid voor Miranda Boonstra, Michel Butter en Koen Raymaekers.
Dat is met name voor Boonstra uit Molenhoek een hard gelag. Zij miste in Rotterdam de limiet op de klassieke afstand over 42,195 kilometer slechst op acht seconden. Een onwaarschijnlijk kleine marge, maar de eisen van NOCNSF zijn keihard. Boonstra en Raymaekers liepen beiden een persoonlijk record: 2.27,32 om 2.10,35 uur. De limiet voor de Spelen lag echter op 2.27,24 en 2.10,00.
Technisch directeur Peter Verlooy van de Atletiekunie voerde gisterochtend op het Arnhemse Papendal een uitgebreid gesprek met chef de mission Maurits Hendriks. Verlooy wilde het draagvlak voor een voordracht polsen, in de hoop op een eventuele ontsnappingsclausule voor de drie atleten.
Hendriks herhaalde wat hij eerder al had verkondigd: limieten zijn niet vloeibaar. „We doen niet aan bespreekgevallen, kreeg ik te horen”, zegt Verlooy. „Voor niemand zou een uitzondering worden gemaakt. Een duidelijke boodschap.” Verlooy beseft dat de afwijzing een domper is voor de drie afgewezenen. „ Aan de andere kant: de criteria waren helder en transparant. De atleten kenden de eisen waaraan ze dienden te voldoen. Ze wisten dus dat ze nergens op hoefden te rekenen.”
Neemt niet weg dat Verlooy de optredens van Boonstra, Raymakers en Butter roemt. „ Ze hebben zich geprofileerd. Al kopen ze daar nu niks voor.”

JP


Nijmegen Atletiek Verenigingsnummer V0018426 © 2017
Contact / Sitemap
Compatible met Firefox 18.0.2+ en Internet Explorer 9+ beste weergave in 1280x1024

Ogenblik a.u.b. ...