Home › Jeugd › Wedstrijden en klassement › Pupillenwedstrijden (6 t/m 10 jaar)
 

Ploegleiders

De volgende ploegleiders begeleiden de pupillen bij de wedstrijden.

Groep Afkorting Geb. jaar Ploegleiders
Jongens pupillen (mini) C JPC 2009/2010  Marlou Klaver (moeder van Iskander)
Meisjes pupillen (mini) C MPC 2009/2010  Marije van Loon (moeder van Jenthe)
Jongens pupillen B JPB 2008  Melle Bakker (vader van Aram)
Meisjes pupillen B MPB 2008  Jasper Rood (vader van Marit)
Jongens pupillen A1 JPA1 2007  Nicole van Merode (moeder van Rumo)
Meisjes pupillen A1 MPA1 2007  Ester Piek (moeder van Mijke)
Jongens pupillen A2e jrs JPA2 2006  Henny Petter (moeder van Thijs), Carla Verstappen (moeder van Simon)
Meisjes pupillen A 2e jrs MPA2 2006  Eric Arts (vader van Nienke)

Tevens is er een pupillenploegleiders coordinator (Aloys Sesink, vader van Siebe). Mail de coordinator via

 

Srpongwedstrijden

Sprongwedstrijden zijn 3 onderlinge wedstrijden op vrijdagen. Er is dan geen normale training. De kinderen moeten om 16.45 uur aanwezig zijn en de wedstrijden duren tot ongeveer 19-19.30 uur. In alle leeftijdscategorieen wordt een klassement opgemaakt en de prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens een afsluitende ouder-kind wedstrijd, half november. 
De sprongwedstrijden benadrukken het verbeteren van de eigen prestaties. Aan het einde van het seizoen wordt gekeken wie de grootste 'sprong' in prestaties heeft gemaakt. Als een pupil bijvoorbeeld in april begint met sprinten op de 40 meter met een tijd van 8,3 sec. en in september gaat die sprint in 7,4 sec. dan heeft hij een behoorlijke sprong gemaakt.  
De sprongwedstrijden zijn niet officieel maar heel leerzaam voor kinderen om in een vertrouwde omgeving wedstrijdervaringen op te doen. Deze wedstrijden worden gezien als training en er hoeft niet te worden ingeschreven. Afmelden is verplicht en kan via een mail naar pupillenploegleiders@nijmegenatletiek.nl. 

 

De sprongwedstrijden in 2017 zullen plaatsvinden op de vrijdagen 14 april, 16 juni en 15 september 2017

 

Stedenwedstrijden

Stedenwedstrijden zijn wedstrijden die Nijmegen Atletiek samen met een aantal andere verenigingen in de regio organiseert.  Deze wedstrijden vallen altijd op zaterdag en duren een groot deel van de dag. De pupil doet mee aan meerdere onderdelen op de wedstrijd. Bij deze wedstrijden wordt een klassement opgemaakt en de vereniging die de stedenfinale in september wint, neemt de kampioensbeker mee naar huis. Verder zijn er per categorie ook bekers voor de beste drie verenigingen. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om individuele medailles te winnen.
Indien de stedenwedstrijd buiten Nijmegen (m.u.v. Wijchen) gehouden wordt en er zijn voldoende deelnemers, dan gaan we met de bus. Lees vooral de extra informatie over het vervoer naar de wedstrijden.

 
Inschrijven kan via de website managesport.nl tot 10 dagen voor de wedstrijd. Zie ook hieronder.

De data en lokatie's voor de stedenwedstrijden van 2017 zijn als volgt:

 

Datum Lokatie Organiserende vereniging

8 april Nijmegen Nijmegen Atletiek

13 mei Zevenaar AV de Liemers / AV'34

1 juli Zutphen AV Hanzesport / AV Gelre

9 sept (finale) Doetinchem Argo Atletiek

 

Voor het meer informatie van deze stedenwedstrijden, inclusief uitleg over de onderdelen, klik hier.

Clubkampioenschappen

De clubkampioenschappen vinden plaats in het eerste weekend van oktober. De pupillen doen hier op individuele basis aan mee en de ouders zijn zelf verantwoordelijk voor de begeleiding. Voor de clubkampioenschappen moet ingeschreven worden via managesport.nl.

Open wedstrijden

Open wedstrijden zijn wedstrijden waarvoor je je via de vereniging inschrijft maar waar je op eigen gelegenheid naartoe gaat. Je kan eventueel voor jezelf een medaille winnen en mee naar huis nemen. Een overzicht van deze wedstrijden is te vinden op de wedstrijdkalender van de Atletiekunie. Inschrijven kan via meestal via www.atletiek.nu.

Inschrijven

Inschrijven voor stedenwedstrijden en clubkampioenschappen moet via managesport.nlNa-inschrijven is in principe NIET mogelijk.
De inschrijving per wedstrijd is elke keer weer veel werk. Kijk dus goed op de kalender of je mee kan en schrijf op tijd in. Het AFMELDEN voor een wedstrijd is moeilijk. Dit brengt namelijk veel extra werk met zich mee voor de organiserende vereniging. Alle series voor het lopen zijn al ingedeeld, de startnummers zijn al klaar, etc. Tevens moet er extra gebeld worden naar de desbetreffende vereniging om de afmeldingen door te geven. Natuurlijk is ziekte overmacht. Bel in dat geval zo vroeg mogelijk de ploegleider zodat de bus niet voor niks blijft wachten (in geval er met een bus wordt gegaan). Het telefoonnummer van de ploegleider is te vinden op de wedstrijdinformatie op het prikbord en op de website.
  • Als je je hebt aangemeld maar niet komt opdagen, dan kan dat voor de club een boete betekenen. Indien wij een boete krijgen opgelegd, dan wordt deze aan de ouders doorberekend. Ook andere gemaakte kosten worden doorberekend. Wij vragen hiervoor begrip.

Wat neem je mee naar wedstrijden?

Zorg dat je voor elke stedenwedstrijd dit lijstje checkt.
  • Busgeld € 7 (bij voorkeur gepast), af te geven aan de ploegleider in de bus.
    Indien je meerijdt met een andere ouder naar een wedstrijd, zorg er dan ook voor dat je € 7 aan de bestuurder van de auto betaalt (vaste regel Nijmegen Atletiek).
  • Clubtenue, trainingspak en schoenen.
    Het clubtenue is verplicht bij officiële wedstrijden.Hiervoor kunt u terecht bij Loperscompany Nijmegen (Bloemerstraat 14-18, 6511 EJ Nijmegen)
  • Veiligheidsspeltjes voor het bevestigen van het startnummer op het shirt. 
  • Eten en drinken voor een hele dag op stap.
  • Regenkleding en eventueel droge kleding (hopelijk niet nodig).

Spikes?

Een veelgestelde vraag is of een pupil spikes moet hebben. Het antwoord is NEE. Het mag wel maar moet niet. Indien u twijfelt of vragen hebt over spikes kom dan naar iemand die er verstand van heeft (bijv. de trainer) en laat u niets aanpraten door anderen. Bij de stedenwedstrijden zijn spikes niet toegestaan, bij sprong- en overige wedstrijden wel.

 

Nijmegen Atletiek Verenigingsnummer V0018426 © 2018
Contact / Sitemap
Compatible met Firefox 18.0.2+ en Internet Explorer 9+ beste weergave in 1280x1024

Ogenblik a.u.b. ...