Home › Hardlopen › Start to Run maart 2018
 

Zaterdag 17 en zondag 18 maart 2018 start Nijmegen Atletiek met een nieuwe starterscursus recreatief hardlopen

De cursus is bedoeld voor mensen die graag willen beginnen met lopen (nog nooit gelopen) of die opnieuw willen beginnen (lange tijd niet meer gelopen). We starten in combinatie met Yakult Start to Run, een initiatief van de Atletiekunie dat op 140 plaatsen in Nederland aangeboden wordt. Het Start to Run programma is al jaren een begrip voor de beginnende loper. Sinds januari 2016 is Yakult de sponsor van Start to Run (zie www.yakultstarttorun.nl).

Start to Run wordt in Nijmegen en omgeving al jaren verzorgd door Nijmegen Atletiek

 

Yakult Start to Run biedt voor € 49,50 zeven weken lang een training aan met een trainer en één of twee huiswerkopdrachten voor die week.- Nijmegen Atletiek biedt deze training aan op zaterdagochtend om 9.30 uur en op zondag om 10.00 uur.

Omdat onze ervaring leert dat de huiswerktrainingen erg moeilijk op te brengen zijn voor de startende loper, kun je in plaats van de huiswerkopdrachten van Start to Run bij Nijmegen Atletiek één extra training per week volgen, zonder extra kosten. Deze extra training is mogelijk op dinsdag 19.30 uur of woensdag 19.30 uur. Hierdoor is de aanschaf van de Running Coach niet nodig.

Na zeven weken Yakult Start to Run kun je, als je enthousiast bent geworden over het lopen, besluiten om bij Nijmegen Atletiek verder te gaan met de starterscursus, zodat je in een half jaar circa één uur aaneengesloten kunt lopen met twee trainingen per week. Na het half jaar kun je meedoen met de vele trainingen van Nijmegen Atletiek biedt.

Inschrijven

Inschrijven kun je via www.yakultstarttorun.nl. Kies locatie Nijmegen, Nijmegen Atletiek, Heemraadstraat 3 in Nijmegen.

Klik hier om direct naar onze cursus te gaan: www.yakultstarttorun.nl/verenigingen/nijmegen-atletiek

Ben je al lid van Nijmegen Atletiek, maar wil je, bijvoorbeeld na een blessure, weer opnieuw beginnen, dan hoef je niet via Start to Run in te schrijven, maar kun je je aanmelden via hardlopen@nijmegenatletiek.nl

PROEFTRAINING

Zaterdag 10 maart 2018 om 9.30 uur houden wij een proeftraining.

Ben je er niet nog zeker van of hardlopen wel  iets voor je is, ben je bang dat het te snel of te hard voor je gaat of ben je benieuwd hoe het trainen in een groep gaat, kom dan bij de proeftraining.

Naast de proeftraining vertellen we je alles over Start to Run en de vervolgmogelijkheden bij Nijmegen Atletiek. Ook besteden we aandacht aan schoenen en kleding, de medisch aspecten en het voorkomen van blessures. Je hoeft voor de proeftraining nog geen hardloopschoenen aan te schaffen. Kom gewoon sportief gekleed.

Breng gerust familieleden, kennissen of collega's mee die overwegen om te gaan hardlopen. Meld je in het clubhuis van Nijmegen Atletiek aan de Heemraadstraat 3.

Zoveel excuses om niet te gaan hardlopen

“Dat kan ik toch helemaal niet. Ik heb er geen tijd voor. Daar ben ik veel te zwaar voor. Ik ben al zo moe. Straks raak ik geblesseerd. Ik houd dat niet vol. Dat had ik toch veel eerder moeten doen. Dat is veel te duur. Ik vind het doodeng. Ze lachen me vast uit.” Een greep uit de vele excuses die veel mensen zich voorhouden om niet te gaan hardlopen. Begrijpelijke gedachten, maar ze zijn allemaal niet waar. Dat hebben de 100.000 Start to Run deelnemers wel bewezen, die de afgelopen jaren zijn begonnen met deze 7-weekse beginnerscursus van de Atletiekunie. En waarvan maar liefst 92% de cursus helemaal volbracht heeft. Alle succesverhalen én excuses van deze oud-deelnemers zijn nu gebundeld om iedereen te inspireren zelf óók die stap te zetten.

Vragen kun je mailen naar .

 

 

 

Nijmegen Atletiek Verenigingsnummer V0018426 © 2018
Contact / Sitemap
Compatible met Firefox 18.0.2+ en Internet Explorer 9+ beste weergave in 1280x1024

Ogenblik a.u.b. ...