Home › Nieuws › Actueel
 

 nieuwsoverzicht: 30 meest recente berichten

Organisatorisch Jeugd: 30 aug 20:00u. Informatieavond over doping bij Nijmegen Atletiek
   (15-08-2017, door: Lidwien van Schalkwijk)

Waar gaat het precies om?

Een bijeenkomst van maximaal 1 uur waarin de atleten het hoe en wat van de dopingregels uitlegt krijgen. Gericht met name op het voorkomen van onbewuste dopingovertredingen, zoals het gebruik van vervuilde voedingssupplementen en medicijnen waar dopingstoffen in zitten. Veel dopingovertredingen gebeuren immers door onwetendheid.

Voor wie?

Atleten van 15 tot 18 jaar die (mogelijk) deelnemen aan een N(J)K. Ouders en coaches zijn uiteraard ook welkom. Graag zelfs!  Atleten van andere verenigingen uit de regio zijn uitgenodigd.

Woensdag 30 aug om 20:00u bij Nijmegen Atletiek

Presentatie: Laila Spruijt, voorlichter topsport bij de Dopingautoriteit.

 

 

http://www.dopingautoriteit.nl/voorlichting/topsporters/tips-schone-sport

(Terug naar boven)


Sportprestaties Toppers: Mohamed Ali Mohamed is Nederlands kampioen geworden op de 5km
   (16-07-2017, door: Carry Megens)

Wij feliciteren onze topper Mohamed Ali Mohamed met zijn eerste Nederlands kampioenschap.

Mohamed Ali Mohamed is NK op de 5km 2017

Lees meer in de Gelderlander.

(Terug naar boven)


Sportprestaties Wedstrijd: Uitslagen Wageningen Track Meet 2 en Klaverblad Arena Games Hilversum
   (10-07-2017, door: Carry Megens)

De hoogtepunten voor Nijmegen Atletiek van de Wageningen Track Meet 2 afgelopen vrijdagavond staan op

https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/7977/346/

De snelle mannen op de 100m waren aan elkaar gewaagd met op de tweede plaats Ruzjairo St Jago 11.28, nipt 1/100ste sneller dan Dani Nivillac op de derde plaats. Bij discus vielen bij de mannen masters de verre worpen op van Jasper Rood (39m33) en een goede worp van Robert de Keijser (26m59), ook goed om een paar junioren-A acte de présence te zien geven. Jeroen Wijnhoven wierp de 2kg discus verdienstelijk op 31m10. Op ver liet Zillah Cornelissen zien weer te weten hoe over de 5m grens te springen.

In Hilversum op de Klaverblad Arena Games op zondag 9 juli 2017, legde Jill Emmerzaal op discus beslag op de tweede plaats (47m62) en was ook hier opnieuw Jasper Rood (37m68) in actie. Dani Nivillac liep weer een snelle 100m (11.21s) maar in Hilversum waren erg snelle sprinters, deze (de zevende) tijd was net niet genoeg om de finale te halen.

De uitslagen zijn, zoals vaak, te vinden op atletiek.nu: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/13833/346/

 

(Terug naar boven)


Sportprestaties Jeugd: Meerkampers doen het goed in Schoonhoven
   (04-07-2017, door: Monica Elsinga)

In het weekend van 1+2 juli heeft een delegatie meerkampers van Nijmegen Atletiek goede prestaties neergezet op de meerkamp in Schoonhoven.

Voor Jon Rijnsburger, JJC1 en Jeske Hiddink, MJD1, was het hun eerste meerkamp, en wat deden zij het geweldig!

Jon stond zelfs even derde na de eerste dag.

Anniek Vissers, MJD1, had al wat meer ervaring, en sloot, mede door haar geweldige 600m, deze meerkamp als derde af; proficiat Anniek!

Ook Marlou Klaver, Vmas45, wist door haar laatste onderdeel, de 800m, een plaatsje te stijgen, naar de bronzen plek; ze verpulverde daarmee tevens het clubrecord 5-kamp (3110 pt), en ook de 80m horden.

Het was een prachtig weekend, ondanks het wat onstuimige weer, op de altijd intieme 300m baan van Avantri, Schoonhoven.

 

(Terug naar boven)


Sportprestaties Jeugd: Iskander Stapel verbreekt clubrecord meerkamp (jpc)
   (04-07-2017, door: Monica Elsinga)

Met een prachtig puntentotaal van 1390 punten heeft Iskander Stapel het clubrecord 3-kamp bij de jongens pupillen c met ruim 100 punten verbroken. Het oude record, 1260 pt, stond al sinds 2006 in de boeken.
Iskander maakte vooral indruk op het onderdeel balgooien (33.30m), waar hij nipt onder het stokoude clubrecord van 33.36m bleef. Ver (3.36m), en de 40m, (7.15s) mochten er ook zijn. Hij sloot de meerkamp als tweede af.

Gefeliciteerd Iskander!

(Terug naar boven)


Sportprestaties Jeugd: Succes voor VB-groep bij Regionale Special Olympics
   (02-07-2017, door: Olav Buunen)

Op zaterdag 24 juni trok de VB-groep in de vroege ochtend naar Winterwijk om deel te nemen aan de Regionale Special Olympics. Na het ontsteken van het olympisch vuur werd er hard gestreden om de podiumplaatsen. In de ochtend was de divisioning, in de middag de finales, zodat alle onderdelen twee keer moesten worden uitgevoerd. Onze atleten deden het prima en kwamen behangen met medailles en PR's terug naar Nijmegen.


Tijn haalde goud op de 200 meter met 29.30 seconden. 
Joep haalde in zijn serie goud met kogelstoten (4.07 meter).
Han haalde goud bij het softbalwerpen (10.54 meter) en
Kim won goud bij verspringen uit stand (1.15 meter).
Koen haalde twee bronzen medailles en verbeterde zijn PR op de 100 meter met maar liefst 4 seconden.
De Nationale Special Olympics zijn volgend jaar op 8, 9 en 10 juni.
Wij zullen dan zeker weer van de partij zijn.

Nel van Ruijven

 

 

 

 

(Terug naar boven)


Sportprestaties Wedstrijd: A-junioren competitie 2017
   (27-06-2017, door: Carry Megens)

 

Na twee wedstrijden (7 mei en 25 juni) zit de competitie er al weer op voor de teams A-junioren. Een verbetering ten opzichte van vorig jaar. De jongens zijn als 24e en de meisjes als 30e geeindigd in het competitieklassement.

 

Afgelopen zondag trokken we met 7 meiden en 10 jongens naar Zwolle. Helaas zat het weer niet mee die dag. Het regende gestaag en lang en de temperatuur is niet hoger dan 18 graden geweest, maar de stemming bleef goed en het was zeker gezellig.

 

Je kon wel merken dat we al een eind in het wedstrijdseizoen zitten. Pijntjes en vermoeidheid waren volop aanwezig. Toch zetten alle atleten zich voor 100% in om mooie resultaten te halen voor het team.

 

De resultaten staan online bij atletiek.nu

Noor, Annabelle, Roos, Ida, Nart, Cas, David, Lovell, Jan, Stijn, Tess, Julie, Nina,  Jeroen, Casper, Joris, Noah en uit de eerste wedstrijd Janik, Danilo en Loes bedankt voor jullie inzet. Ook dank aan de juryleden en trainers.

 

Ploegleider

Kathy Maassen- v.d. Brink

(Terug naar boven)


Sportprestaties Wedstrijd: Vrouwen Masters door naar landelijke finales
   (26-06-2017, door: Carry Megens)

Na de eerste competitie wedstrijd stonden de vrouwen masters van NA, landelijk 8e. Een beetje onverwacht, zo hoog, vanwege het ontbreken van enkele 'golden girls' door blessures en ander leed.

Afgelopen zondag de 25e juni 2017, de tweede en laatste wedstrijd (dit keer in Zeist) om een finaleplaats -landelijk bij de eerste twaalf ploegen- veilig te stellen. 

De dames bleken bijzonder gemotiveerd en zeer goed in vorm! In de poule eindigde het team daardoor zelfs bovenaan in de poule met een prachtig puntentotaal! Zie de uitslag vrouwen Masters op atletiek.nu

Landelijk stegen ze hiermee nog een plek, jawel 7e van NL dus. Op de competitiefinale dag 10 september a.s. zullen ze met de beste teams uit het land om het kampioenschap mogen gaan strijden! Niet voor het eerst trouwens, dat deze vrouwen mastersploeg als enige ploeg van Nijmegen Atletiek aan de finale deel mag nemen. (Zie de stand voor alle Nijmegen Atletiek competitie 2017 op de atletiekunie site)

En dat terwijl het eerste doel ook elke wedstrijd wordt gehaald: er een leuke, gezellige en sportieve dag van maken!


Simone van Langen, ploegleidster Vrouwen Masters.

 

(Terug naar boven)


Sportprestaties Wedstrijd: Einduitslag competitieploegen mannen en vrouwen
   (18-06-2017, door: Carry Megens)

Met een daverend eindschot op de eigen baan (landelijk 9e plaats!) wist de mannenploeg van Nijmegen Atletiek een flink aantal plaatsen op te schuiven in de landelijke competiestand van de tweede divisie. Vandaag was de derde en laatste voorronde wedstrijd.

Ploegleider Jasper Rood bij de mannenploeg had van tevoren als een extra doelstelling (naast gewoon lekker sporten en genieten) doorgegeven dat de ploeg een inhaalslag te maken had richting AV Wijchen en het Het Haasje.

Iedereen presteerde goed, de ploeg was compleet, zonnetje, sfeertje op de baan: kortom heerlijk atletiekdagje! Was iedere competitieronde maar zo...
Hoogtepunten waren de 110mh van Joeri van Kuppenveld en de 200m van Jan Polman. 

Jasper: "De ploeg is dit jaar gegroeid, noodgedwongen door uitval door blessures en dan is het mooi om zo te kunnen eindigen. Met de 3 nummers die puntloos bleven bij de 1e wedstrijd was dit het maximale. In 2018 zit de finaleplaats er in als we op elk nummer scoren."

Dames:
De dames met ploegleidster Lucia uit 't Broek eindigden als 7e in de poule en over de hele linie werd er ook hier goed gepresteerd. Helaas was er geen atlete gevonden voor de 3000m steeple, waardoor er flink wat punten bleven liggen.
Een zeer goede 400m van Isis de la Paz valt op, die in 55.66, een nieuw clubrecord bij de dames, naar de eindstreep vlamde.

Voor beide ploegen zijn de behaalde posities voldoende om in de tweede divisie te blijven. Ze zullen in september geen promotie/degradatie wedstrijd bijwonen.
Alle deelnemers, ploegleiders, trainers, supporters en vrijwilligers bedankt voor de fantastische wedstrijden, prestaties en steun!

Resultaten poule:
https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/11686/346/

Resultaten competitie heren, 22e plaats landelijk
https://www.atletiek.nl/competitie/2017/competitiestand/Mannen 2e divisie

Resutaten competitie dames, 21e plaats landelijk
https://www.atletiek.nl/competitie/2017/competitiestand/Vrouwen 2e divisie

» Reageren? Eerst inloggen

(Terug naar boven)


Sportprestaties Wedstrijd: Mohamed Ali Mohamed loopt gewoon nóg een tweede keer 5km binnen het half uur
   (18-06-2017, door: Carry Megens)

Nijmegen Atletiek toploper Mohamed Ali Mohamed liet gisteravond in Düren, Duitsland zien dat zijn inhoud méér dan voortreffelijk is. 
Op een 3x5km estafette wedstrijd (staffellauf) voor mixed teams, waar normaliter 3 atleten lopen, deed hij gewoon de eerste 5km in 14:44, daarna liep Gisela Maubach (dame) en doodleuk vlamt Mo er nog geen half uur later nóg een 5km achteraan in 14:56.

Grote klasse en gefeliciteerd met de overwinning!

Zie de race resultaten hier.

 

(Terug naar boven)


Sportprestaties Wedstrijd: Drie Nijmegen Atletiek toppers gaan Europa in bij de Super League
   (16-06-2017, door: admin)

De Nederlandse Atletiekunie strijdt met deze 25 vrouwen en 25 mannen op in totaal 20 onderdelen in de Super League tegen de sterkste Europese atletieklanden. De Europese Kampioenschappen Landenteams vinden plaats van 23 tot en met 25 juni in het stadion in Villeneuve d’Ascq in Lille. Lees meer op de atletiekunie site en op lillemetropole2017

 

In deze ploeg 3 toppers vanuit Nijmegen Atletiek:

  • op de 3000m voormalig Niijmeegse atlete,
    Susan Krumins
    Susan Krumins (Kuiken)

Wij wensen Nederland en onze toppers alle succes toe!

» Reageren? Eerst inloggen

(Terug naar boven)


Sportprestaties Wedstrijd: NK masters
   (12-06-2017, door: Lidwien van Schalkwijk)

Vrouwen masters doen het goed op NK.

 

Bij de NK masters die afgelopen weekende in Gouda werden gehouden, kwamen maar liefst 3 vrouwen van Nijmegen Atletiek in actie. En ze deden het goed!

Trees Rutten, (V65), veroverde het goud op de 800m, in een mooie tijd van 3.15.81 min

Anja Klunder - Schonbergen (V60), sleepte maar liefst drie podiumplaatsen in de wacht: brons bij kogel (8.04m in de laatste poging!) en discus (21.87m), en zilver (25.02m) bij speer.

Marlou Klaver (V45) tenslotte blijft dit jaar maar (life time) p.r.'s neerzetten: 29.40s op de 200m (zilver), en 4.41m bij het verspringen, waarmee ze een gouden medaille mee naar huis mocht nemen.

 

Goed gedaan dames!

(Terug naar boven)


Sportprestaties Jeugd: Een succesvol meerkampweekeinde voor de junioren van Nijmegen Atletiek met Pinksteren
   (05-06-2017, door: Lidwien van Schalkwijk)

Op de Open Brabantse kampioenschappen in Gemert haalde Janik Sillen op zijn allereerste 10 kamp een mooie vierde plek met 4806 punten bij de B junioren. 
Een dag later begon Bram van Alebeek als C1 junior aan de 8 kamp op de Pinkstermeerkamp in Amstelveen. In het sterke veld behaalde hij met 4284 punten een mooie zesde plek.
Ondanks de belasting die de meerkamp met zich meebrengt lukte het beide jongens om een hoop PR's neer te zetten. Bram verbeterde zijn prestaties op 6 van de 8 onderdelen en Janik behaalde op 9 van de 10 onderdelen een nieuw persoonlijk record.
Gefeliciteerd met jullie mooie meerkampprestaties.

(Terug naar boven)


Sportprestaties Jeugd: Gelderse en Overijselse Kampioenschappen in Heerde
   (04-06-2017, door: Lidwien van Schalkwijk)

Bij de GOK in Heerde, afgelopen zaterdag, waren maar liefst vijf atleten van Nijmegen Atletiek actief.

Noor Stapel (MJC) werd kampioen op het onderdeel kogelstoten, met een afstand van 11.39m.
Op het onderdeel hoog vestigde zij wel een p.r. (1.57m), maar viel nipt van het podium (4e).

Tim Schüssel (JJD) veroverde de bronzen plak, op het onderdeel 1000m, in een prachtig p.r. van 3.00.33.

Anniek Vissers (MJD) werd vijfde in een nieuw p.r. van 3.15.57min op datzelfde onderdeel.

Noa Bionda (MJD) werd ook vijfde ook in een nieuw p.r. (8.76s), op de 60m.

Martijn Luft (JJD) werd ook al vijfde, maar dan op speer (28.87m), een fantastische verbetering van zijn p.r.

Proficiat junioren!

(Terug naar boven)


NA Nieuws: Fotoimpressie Nijmegen Global Athletics
   (04-06-2017, door: Marian Klaassen)

Vrijdag 2 juni 2017 was de jaarlijkse Nijmegen Global Athletics. Op een prachtige zomerse vrijdagavond werden limieten gelopen en zijn er heel veel pr's gesneuveld.
Voorafgaande aan de wedstrijden op de baan was er in het waterbosje een kids-run en een 3000 meter voor recreanten.
Fotoverslag klik hier

 

(Terug naar boven)


Nieuws uit de Wedstrijd: Uitslagen Nijmegen Global Athletics
   (03-06-2017, door: Olav Buunen)

Champagne voor 3 toppers ... Foto: Running Photographer - Renée Tijdink

 

Uitslagen van de Nijmegen Global Athletics op de NGA-site.

(Terug naar boven)


NA Nieuws: Uitslag Marikenloop leden Nijmegen Atletiek
   (23-05-2017, door: Marian Klaassen)

Uitslagen deelnemende leden Nijmegen Atletiek Marikenloop 22 mei 2017
StNr
Naam Woonplaats Onderdeel Netto tijd
253 Jacqueline Klein Gunnewie Nijmegen Atletiek 10 kilometer 44:00
8229 Marlies Schepens Nijmegen Atletiek 10 kilometer 45:21
2453 Isabel Ruesen Nijmegen Atletiek 10 kilometer 47:20
6572 Gonnie van de Hel Nijmegen Atletiek 10 kilometer 48:06
5566 Moniek Zuurbier Nijmegen Atletiek 10 kilometer 50:15
5519 Silke Croes Nijmegen Atletiek 10 kilometer 51:05
1307 Daphne van den Bogaard Nijmegen Atletiek 10 kilometer 51:08
5642 Welmoet Merk Nijmegen Atletiek 10 kilometer 55:06
4793 Liesbeth Hagenaars Nijmegen Atletiek 10 kilometer 56:32
5042 Milou Vijverberg Nijmegen Atletiek 10 kilometer 57:54
5942 Josette van Luytelaar Nijmegen Atletiek 10 kilometer 1:00:09
7708 Hennie Goedhardt Nijmegen Atletiek 10 kilometer 1:01:44
7373 Myrthe Reuzel Nijmegen Atletiek 10 kilometer 1:02:09
7667 Ans Philipsen Nijmegen Atletiek 10 kilometer 1:02:14
4675 Marlies Vaars Nijmegen Atletiek 10 kilometer 1:03:24
6765 Marjolijn Bastiaanse Nijmegen Atletiek 10 kilometer 1:06:19
3004 Mieke Doggenaar Nijmegen Atletiek 7,5 kilometer 43:28
8478 Juule van Hoek Nijmegen Atletiek 7,5 kilometer 43:56
529 Karin Geurts Nijmegen Atletiek 7,5 kilometer 45:23
1653 Esther van de Logt Nijmegen Atletiek 7,5 kilometer 49:20
7302 Yvonne de Man Nijmegen Atletiek 7,5 kilometer 52:42
2157 Esther Grutters Nijmegen Atletiek 7,5 kilometer 52:51
3504 Anniek Vissers Nijmegen Atletiek 5 kilometer 19:30
1492 Priscilla Fransen Nijmegen Atletiek 5 kilometer 20:52
60 Tischa Braum Nijmegen Atletiek 5 kilometer 21:05
51 Marieke Siemons Nijmegen Atletiek 5 kilometer 22:13
5605 Vienna Janssen Nijmegen Atletiek 5 kilometer 22:24
6170 Nova IJsveld Nijmegen Atletiek 5 kilometer 23:41
7767 Elke Thijssen Nijmegen Atletiek 5 kilometer 23:56
6507 Ezra Bakker Nijmegen Atletiek 5 kilometer 24:07
186 Trees Rutten Nijmegen Atletiek 5 kilometer 24:13
4365 Nastia Kimel Nijmegen Atletiek 5 kilometer 24:26
1557 Hannah Sillen Nijmegen Atletiek 5 kilometer 24:34
873 Heleen de Jong Nijmegen Atletiek 5 kilometer 25:09
3333 Ida Buijinck Nijmegen Atletiek 5 kilometer 26:28
5482 Cathelijne Nooteboom Nijmegen Atletiek 5 kilometer 26:28
2191 Amber Peters Nijmegen Atletiek 5 kilometer 27:00
6832 Annabel Peeters Nijmegen Atletiek 5 kilometer 27:36
5176 Sigrid Janssen Nijmegen Atletiek 5 kilometer 28:14
5179 Ellen Moors Nijmegen Atletiek 5 kilometer 28:39
710 Jeske Hiddink Nijmegen Atletiek 5 kilometer 28:40
3412 Nikki Charite Nijmegen Atletiek 5 kilometer 28:44
715 Monica Elsinga Nijmegen Atletiek 5 kilometer 28:53
6317 Sandra Jeursen Nijmegen Atletiek 5 kilometer 29:00
1213 Mariëlle Oor Nijmegen Atletiek 5 kilometer 29:50
2622 Imme Leenders Nijmegen Atletiek 5 kilometer 30:09
7333 Sylvia Jansen-Knobbout Nijmegen Atletiek 5 kilometer 31:44
5727 Lara Westra Nijmegen Atletiek 5 kilometer 31:50
3229 Erica Kwakkernaat Nijmegen Atletiek 5 kilometer 32:37
8032 Wilma Giesbers Nijmegen Atletiek 5 kilometer 32:37
7897 Mirella van Lith Nijmegen Atletiek 5 kilometer 32:56
5582 Fleur Frieling Nijmegen Atletiek 5 kilometer 33:34
7820 Ilse Rijnsburger Nijmegen Atletiek 5 kilometer 33:48
5705 Lieve Ambaum Nijmegen Atletiek 5 kilometer 33:49
5878 Carla Bal Nijmegen Atletiek 5 kilometer 35:09
5484 Juliette Nooteboom Nijmegen Atletiek 5 kilometer 35:14
7821 Annet van Zon Nijmegen Atletiek 5 kilometer 35:30
852 Sari Koppens Nijmegen Atletiek 5 kilometer 36:02
7885 Annabel Schnoor Nijmegen Atletiek 5 kilometer 36:07
8212 Jeanet Litjes Nijmegen Atletiek 5 kilometer 36:14
7964 Susanne van Dreumel Nijmegen Atletiek 5 kilometer 38:19

(Terug naar boven)


NA Nieuws: Fotoverslag van de Stedenwedstrijd junioren c-d
   (21-05-2017, door: Marian Klaassen)

Fotoverslag van de Stedenwedstrijd junioren c-d op zaterdag 20 mei 2017 staat online

 

.

(Terug naar boven)


NA Nieuws: Gelders Overijsselse Kampioenschappen Meerkamp.
   (17-05-2017, door: Yvonne van Alebeek)

Gelders Overijsselse Kampioenschappen Meerkamp.

 

Met een 8e, 13e resp. 16e plek hebben onze meerkampers Noor Stapel
(MJC), Bram van Alebeek (JJC) en Annieck Vissers (MJD) zich op vele
fronten verbeterd en een goede indruk gemaakt tijdens de zeer sterk
bezette Gelders Overijsselse Kampioenschappen (13/14 mei).

Noor Stapel vestigde maar liefst 5 p.r.'en: met hoog (1.55m), ver
(4.76m) en 80mh (13.35s) als meest opvallende. Ze won het onderdeel
kogelstoten (11.25m).

Bram van Alebeek wist ook op 7 van de 8 onderdelen p.r'en te halen.

En trainers van de andere verenigingen waren onder de indruk van zijn discus optreden.

Niet de verste maar wel de meest constante werper en als een van de weinigen de goede richting uit.

Anniek Vissers maakte vooral indruk op de 600m, die zij winnend
afsloot in een tijd van 1.48.69min. Maar ook op de eerdere onderdelen
regende het bij haar p.r.'en.

Hulde aan deze alleskunners!

Marlou Klaver

(Terug naar boven)


Nijmegen Atletiek Verenigingsnummer V0018426 © 2017
Contact / Sitemap
Compatible met Firefox 18.0.2+ en Internet Explorer 9+ beste weergave in 1280x1024

Ogenblik a.u.b. ...