Home › Hardlopen › Algemene informatie
 

Recreatief hardlopen

Nijmegen Atletiek heeft ca 450 leden die recreatief hardlopen. Voor de recreatieve hardloper zijn er trainingsmogelijkheden op diverse niveaus, van starter tot marathonloper.De trainingen starten vanuit het clubhuis van Nijmegen Atletiek, dat ligt bij de atletiekbaan Brakkenstein. Een uniek startpunt voor loopplezier en het verbeteren van je conditie. De trainingen worden gegeven door circa 20 gediplomeerde trainers, in het aangrenzende bosgebied van Heumensoord tot Groesbeek of op de weg in de omgeving van de atletiekbaan.
De recreatieve hardloper bepaalt hierbij zelf zijn eigen ambitie of doel. Het kan zijn dat hij/zij begint met hardlopen en deelneemt aan de startersgroep, hij/zij gewoon een uurtje ontspannen wilt lopen of wilt trainen voor bijvoorbeeld een halve of een hele marathon.Jaarlijks staan in ieder geval de Marikenloop (of Terploop), de Zevenheuvelenloop en de door Nijmegen Atletiek georganiseerde Herfstloop op het trainingsprogramma evenals trainingen voor een halve en een hele marathon in het voorjaar en het najaar. Ook worden er samen met de Fortis Marathon Rotterdam vier trainingslopen georganiseerd (Road to Rotterdam) en biedt Nijmegen Atletiek de mogelijkheid voor bedrijven om bedrijfstrainingen te begeleiden.
Door de trainers (al dan niet in combinatie met lopers) worden soms extra activiteiten georganiseerd, zoals testlopen voor de Marikenloop en Zevenheuvelenloop, een training op een locatie elders of gezamenlijke deelname aan een halve marathon, bijvoorbeeld in Berlijn, Keulen of op Texel. Het clubhuis is behalve startpunt van vele sportieve activiteiten ook bedoeld als trefpunt voor jong en oud. Voor en na de trainingen kun je terecht voor gezelligheid en ontspanning.
Nijmegen Atletiek Verenigingsnummer V0018426 © 2018
Contact / Sitemap
Compatible met Firefox 18.0.2+ en Internet Explorer 9+ beste weergave in 1280x1024

Ogenblik a.u.b. ...