Home › Wandelen › Nordic Walking
 

Wat is Nordic Walking ?

Warming up

Nordic Walking wordt sinds 2004 in Nederland gedaan. 
Het wandelen met poles (speciale stokken) komt uit Finland waar het de zomertraining voor het langlaufen is.
Door het gebruik van de poles traint u de spieren in bovenlichaam en armen. Hierdoor gaat u rechter op en sneller lopen. Daarnaast belast u de gewrichten van rug, heupen en benen minder zwaar en traint u rug-, buik- en bilspieren. 
Omdat u vergeleken met 'gewoon' wandelen intensiever beweegt (terwijl dat niet zo voelt), verbetert u ook uw uithoudingsvermogen. U leest hier meer over op WWW.NORDICWALKING.NL

Voor wie is Nordic Walking?

Voor iedereen! Nordic Walking is veilig, geeft plezier en geschikt voor jong en oud, man of vrouw. Voor mensen met een lichamelijke beperking, zoals bijv. chronische rugklachten of klachten aan heup-, knie- of enkelgewrichten, is het een goede marnier om aan de conditie te werken.
Bovendien helpt Nordic Walking om bij overgewicht de nodige pondjes kwijt te raken.

Met Wie?

U sport met enthousiaste, sportieve leeftijdsgenoten in de mooie natuur rondom Nijmegen en u wordt begeleid door professionele instructeur, die u de juiste techniek leert. De instructeur heeft hiervoor een opleiding gevolgd tot instructeur Nordic Walking bij de NWA (= Nordic Walking Association).

Poles

Tijdens Nordic Walking wordt gebruik gemaakt van zogenaamde poles. Dit zijn speciaal ontworpen wandelstokken, gemaakt van koolstofcomposiet om schokken en trillingen op te vangen. 
Belangrijk bij de techniek is het goed afzetten met de poles. Hierdoor voelt het stabieler tijdens het lopen. De lengte van de poles worden afgestemd op uw lichaamslengte.

Inlichtingen

e-mail    
Nijmegen Atletiek Verenigingsnummer V0018426 © 2018
Contact / Sitemap
Compatible met Firefox 18.0.2+ en Internet Explorer 9+ beste weergave in 1280x1024

Ogenblik a.u.b. ...